Kaliumsorbat
Kaliumsorbat är en mycket effektiv, säker och icke-toxisk antioxidant för livsmedel. På grund av sin mångsidighet och ofarlighet anses den vara ett av de bästa konserveringsmedlen på marknaden. Den produceras huvudsakligen syntetiskt och är ett smaklöst och luktfritt pulver. Den är listad som ett konserveringsmedel med begränsningar för användning i kosmetiska produkter, med en högsta tillåten koncentration på 0,6 %, beräknat som sorbinsyra. Dess effektivitet ökar i sura miljöer. Hållbarheten för kaliumsorbat är 24 månader, och Foodcom S.A. erbjuder det i 25 kg säckar.
Kaliumsorbat används vanligtvis i förpackade livsmedel för att förhindra försämring under produktion och förpackning samt under hela hållbarhetstiden. I begränsade koncentrationer är det också säkert för användning i kosmetika och kan hittas i olika kosmetiska produkter såsom ansiktskrämer, oljor, lotioner och hårprodukter.